16 Ekim 2012 Salı

Düşler Evreninde Büyümek



 Hayal gücü bilgiden daha önemlidir” diyor Einstein. İçinde yaşadığımız medeniyeti, sahip olduğumuz şeyleri düşünün. Hepsi de, çok bilenler tarafından değil, hayal gücü yüksek, yaratıcı bireyler tarafından yaratıldı. Telefon, internet, uçak..

Çağdaş eğitim anlayışı, beyninin içine bilgiler yığılan ve bu bilgileri ezberlemesi gereken makinalar değil, düşünen, hayal eden, yeni yollar açan özgür bireyler yetiştirme derdinde. Bu süreç, bebekleriniz ve çocuklarınıza hediye edeceğiniz oyuncaklar ile başlıyor. 

Çocuğunuz hayal ediyor, oyunlar oynuyor, yeni olanaklar keşfediyor. Hepimiz, bu hayal dünyasına özlem duyuyoruz, yetişkin insanlar olarak. Çünkü hırs ve dünyevi dertler peşinde koşturan, çok bilen ama hayal kurmaya vakti olmayan stresli insanlara dönüştük.

 Çocuklarınızın düş kurma yeteneğini geliştirmek sizin elinizde. Ona alacağınız bir oyuncak, düş dünyasını zenginleştirecek. Bir lego seti, geleceğin mimarına bir yol çizecek belki de. Eline alacağı ve saatlerce uğraşacağı bir puzzle, dikkatli, ayrıntılara düşkün bir insan olması yolunda bir ilk adım olacak. Ona bir kutu oyun hamuru hediye ettiğinizde, belki de gelecekte, iyi bir heykeltraş olduğunda size minnet duyacak.

Oyun sadece çocuğun iyi vakit geçirmesini sağlamıyor, aynı zamanda ona karmaşık ve ilginç gelen, adına dünya denen bu yer hakkında fikir edinmesini, öğrenmesini sağlıyor. İtfaiyeci oluyor, ressam oluyor, şarkıcı oluyor. Gelecekte üniversite sınavı sonrası yapacağı tercihte, kalbinden geçen meslek, ta o zamanlarda beynine işliyor.

Oyuncak dünyası, içinde yaşadığımız dünyanın küçük, sevimli bir kopyası. Onların tertemiz ve işlenmeye hazır beyinleri, yaşattıkları o muazzam hayal dünyasında, oyuncaklarla besleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...