16 Ekim 2012 Salı

Kanvas Tablo ile Salvador Dali



 Birinci ve İkinci Dünya Savaşı, Avrupa’da tüm hızla ilerlerken değişen birçok koşullar altında sanat dallarının bir takım akımları da değişmeye yüz tutmuştu. Tam da bu süreçte ortaya sürrealist bir akım meydana geldi. Bilinç ve bilinç dışı her şeyi birleştiren bu akım ile resim sanatı sürrealist ürünlerini çoktan vermeye başlamıştı. Bu akımın en gözde isimlerinden biri de Salvador Dali’dir.

1904 ve 1989 yılları arasında yaşayan ünlü ressam Salvador Dali, Katalonya’da doğmuştur. Yaşamı boyunca sürrealist resmin önde gelenlerinden biri olmasının yanında heykelcilik, fotoğrafçılık ve çeşitli film projeleriyle de zamanının ve şimdini anılan ünlülerinden biridir. Dali, yaşamı boyunca 1500’den fazla eser vermesinin yanında heykeller, taş baskı, kitap illüstrasyonları, tiyatro için dekor ve kostüm tasarlamıştır. Dali, resimleri ve diğer tüm işleri kadar söylediği önemli sözleri, giyim ve stil tarzıyla da birçok defa hem döneminde hem de şimdilerde saygı duyulan bir kişilik haline gelmiştir.

Salvador Dali’nin resimlerine baktığınızda kendinizi rüya aleminde hissetmeniz, gerçek ve gerçekdışı bir his içinde olmanız gayet normaldir. Ressamın benimsemiş olduğu sürrealist akım ile bu eserlerini oluştururken mükemmel matematik zekasını da göz ardı etmeyin. resimlerine baktığınızda eğer tüm cisimler havadaysa kendi içlerinde oluşturdukları matematiksel oran Dali’nin ne kadar farklı düşündüğünü bir kez daha ortaya koymaktadır.


Dönemin önemli isimlerinin başyapıtlarını canvas tablo ile evinizin en güzel yerine taşımak sandığınızdan daha kolay. Birkaç küçük dokunuşunuz ile siz de sanatı en güzel haliyle yaşayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...