16 Kasım 2016 Çarşamba

2016-17 Kış Erkek Modası


Blogumda daha çok kadınlar için paylaşımlar yaptığımı biliyorsunuz. Ne dersiniz ? Birazda erkek giyiminden, 2016-2017 kış sezonunda onları bekleyen trendlerden söz edelim;) 

Milano, paris, londro moda haftalarına baktığımızda 70'ler esintileri, ekstra uzun kazak kolları, benim en sevdiklerimden military tarzı, sıcacık tuttukları için; insanı olduğundan biraz daha kalın gösterse de bu olumsuzluğu göz ardı ettiğim şişme montlar, ekoseler, bazılarına göre fazla iddialı gelen kürkler, Türkiye sokaklarında fazla rastlayamadığımız ama birkaç sezondur bizimle olmaya devam eden pijama görünümlü takımlar, yine çok rahat edip hem de cool görünebilceğiniz eşofman üstleri, dikkat çekici kadifeler, işlemeli ceketler, metalik detaylar ve yine iddiayı elden bırakmayan payetler dikkat çekiyor.

Genel olarak baktığımızda bu yılın kadın ve erkek modasını yani trendlerini belirleyen detaylar hemen hemen aynı. Yani modada cinsiyet kavramı yavaş yavaş azalıyor. Maskülen tarz kombinler yapmayı seven kadınlar, erkek arkadaşlarının ya da stil sahibi babalarının dolabını karıştırabilirler ;)

 Yukarıda da bahsettiğim gibi bu yıl biraz iddialı geçecek. Yerli ve yabancı erkek marka giyim koleksiyonlarına baktığımızda ben buradayım diyen, dikkat çekici ve şık parçalar var. 

Belki siz görseldeki gibi eşofman üstlerini, payetli pantolonlarla kombinlemeyebilirsiniz ama trendleri yakalamak ve kendi stiliize uydurmak da size kalmış ve çok zor değil. Önemli olan kombinlerinizi içinde rahat ettiğiniz şekilde oluşturmanız. Mesela military tarzı ceketlerinizi simsiyah jean ve postal botlarınızla kombinleyerek cool bir tarz oluşturabilirsiniz. 

Podyumda gördüklerimizi günlük hayatta birebir uygulamak zorunda değiliz. Pijamayla sokağa fırlamış gibi görünmek istemezseniz, pijamayı takım olarak değil de sadece üstünü, bir balıkçı yaka kazak üzerine giyebilirsiniz. 

Ekoseyi görünce hemen "masa örtüsü" espirisini düşünenler gitsin az ötede düşünsün. Ben ekoseyi seviyorum çünkü neden sevmeyeyim. Canım ekose. Abartılı kullanılmadığı takdirde erkeklere gayet cool bir hava veriyor. Giysi olarak sevmiyorsanız aksesuarda kullanabilirsiniz.

Bu sezon birçok erkek giyim markasında gördüğümüz bomber ve işlemeli ceketlere, sokak stilinde yırtık jean ve sneakerlarla (özellikle beyaz olanlarla) kombinlemiş olarak sıkça rastlıyoruz. Şapka ve gözlük gibi aksesuarlar ekleyerek kombini daha da zenginleştirebilirsiniz.

Yakın geçmişe göre düzelme olsa da sokakta daha fazla stil sahibi erkek görmek istediğim için naziçane birkaç fikir yazdım. Sadece kadınlardan bakımlı olmaları beklenmelili, değil mi beyler ?

1 yorum:

  1. Harika bir yazı olmuş, artık erkek modasına da blogda yer vermelisin bence!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...